1 November 2013

ASP .NET Interview Questions and Answers PDF For Freshers and Experience Free Download

ASP .NET Interview Questions and Answers PDF For Freshers and Experience Free Download : 1. ASP.NET is a popular web developing language used my most of the IT companies. In order to make attractive pages, the developers use ASP.NET language. Though there are wide range developing languages, most of the candidates select this as it is easy to learn and grasp.

ASP .NET Interview Questions and Answers2. Interview Tips for Freshers 2013
Candidate who wish to start his career as ASP .NET developer  must attend face-to-face interview.  This would be a formal communication round where the interviewer asks the interviewee some questions to check candidate's technical and communication skills. 


Interview Tips For Freshers

3. Here we have mentioned list of  ASP .NET Interview Questions and Answers PDF Free Download. Have a look at it and download, to prepare well for the exam.

4. List of questions 

Interview Questions

Q1. What is ASP.NET?
Ans. It is a server side scripting technology that enables scripts (embedded in web pages) to be executed by an Internet server.

Q2. Sequence in which ASP.NET events are processed?
Ans. Following is the sequence in which the events occur:-

• Page_Init.
• Page Load.
• Control events
• Page- Unload event.

Page_init event only occurs when first time the page is started, but Page Load occurs in subsequent request of the page.

Q3. How does .NET supports multiple languages?
Ans. A language should comply with the Common Language Runtime standard to become a .NET language. In .NET, code is compiled to Microsoft Intermediate Language (MSIL for short). This is called as Managed Code. This Managed code is run in .NET environment. So after compilation to this IL the language is not a barrier. A code can call or use a function written in another language.

Q4. What is smart navigation?
Ans. The cursor position is maintained when the page gets refreshed due to the server side validation and the page gets refreshed.

Q5. What is the difference between early binding and late binding?
Ans. Calling a non-virtual method, decided at a compile time is known as early binding. Calling a virtual method (Pure Polymorphism), decided at a runtime is known as late binding.

Q6. What is Common Type System?
Ans. The common type system is a rich type system, built into the common language runtime, which supports the types and operations found in most programming languages.

Q7. Difference between Namespace and Assembly?
Ans. Namespace is a collection of different classes. Assembly is the basic building blocks of the .net framework.

Q8. What is  “AutoPostBack”?
Ans. If we want the control to automatically post back in case of any event, we will need to check this attribute as true. Example on a Combo Box change we need to send the event immediately to the server side then set the “AutoPostBack” attribute to true.

Q9. How do we identify that the Page is Post Back?
Ans. Page object has an "IsPostBack" property, which can be checked to know that is the page posted back.

Q10. What is the difference between early binding and late binding?
Ans. Calling a non-virtual method, decided at a compile time is known as early binding. Calling a virtual method (Pure Polymorphism), decided at a run time is known as late binding.

Q11. How to display all validation messages in one control?
Ans. The Validation Summary control displays all validation messages in one control.

5. Candidates join us on Facebook for latest news and updates about  ASP .NET Interview Questions and Answers PDF Free Download. Guys subscribe us for free email alerts and bookmark our page for future updates.


HR Interview Questions and Answers PDF For Freshers

Impressive Resume Formats For Freshers
How to Prepare for GD ( Group Discussion )
Use full memory tips
_______________________________________________________________________

No comments:

Post a Comment

Thank you for comment