2 November 2013

Computer Question and Answers

Computer Question and Answers : 1. Now a days, every competitive exam has got  Computer Knowledge test. So, please do prepare well for this test. To assist our readers in this aspect, we have collected and post some computer questions. Try to solve them to test your knowledge. Once you are done with the test, check the answer key which is published by us.

Computer Question and Answers2. Sample Computer Question and Answers for your preparation

1.  The Contents of ___ are lost when the computer turns off?
(A) Input (B) Output (C) Memory (D) Storage

2.  What term applies to a collection of related records in a database?
(A) Field (B) File (C) Both a and b (D) None of the above

3.  The…………data mining technique derives rules from real-world case examples.
(A) Rule discover
(B) Signal processing
(C) Neural nets
(D) Case-based reasoning

4.  ______ is a set of bits that represent a single character
(A) ASCII
(B) kilobyte
(C) byte

5.  Graphical Environment Operating System
(A) DOS
(B) Windows
(C) SQL

6.  A terabyte comprises
(A) 1024 gigabyte (B) 1024 kilobyte (C) 1024 megabyte (D) 1024 byte

7.  What process should be used to recall a document saved previously?
(A) Copy (B) Save (C) Retrieve (D) Enter

8.  How is power supplied to a low-power USB device?
(A) Through a power cable
(B) From an external power supply
(C) Directly from the computers power supply
(D) Through the USB cable

9.  Who was the first President of Microsoft Corporation?
(A) Steve Jobs
(B)  Bob Gates
(C) Bill Gates

10.  Device which allows your computer to connect to another computer via a phone line
(A) Server
(B) Modem
(C) Jack

3. Answer key for the above given questions
    1- C, 2- B, 3- C, 4-C, 5- B, 6- A, 7-C, 8-D, 9-C, 10--B

4. Candidates join us on Facebook for latest news and updates about Computer Question and Answers PDF. Guys subscribe us for free email alerts and bookmark our page for future reference.


Computer Question and Answers
4/ 5
Oleh

Thank you for comment