5 December 2013

Current Affairs December Question and Answers 2013

Current Affairs December Question and Answers 2013 :  1. This section is about Current Affairs December 2013 and especially designed to provide you a glimpse of the latest happenings in India and around the world.
Current Affairs December 2013

2. Question and Answers are also available.
Current Affairs are the Happenings and Miss Happenings which are occurring in the country and around the globe and that all the contenders want to know to get help in the competitive exams, interviews and to be updated.

3. The last month has brought some interesting current affairs that you should know if you are looking forward for some competitive exams in the upcoming months.

4. These current affairs includes happenings like Resignation of Latvian Prime Minister, Dubai is going to host World Expo 2020, Indian Hockey Team announcement, India accepted deal on Iran's Nuclear Programme and many others.

5. Now, we are providing you some questions and answers related to the Current affairs December 2013 which may prove beneficial in preparations of competitive exams.

6. This part is about Current affairs December 2013 and especially conceived to provide you a glimpse of the newest happenings in India and round the world.

7. Question and answers are furthermore available.
Current affairs are the Happenings and overlook Happenings which are happening in the homeland and round the globe and that all the contenders desire to understand to get help in the competitive written tests, interviews and to be revised.

8. The last month has conveyed some intriguing current affairs that you should know if you are looking ahead for some competitive exams in the imminent months.

9. These current affairs encompasses happenings like Resignation of Latvian major Minister, Dubai is going to owner World Expo 2020, Indian Hockey group announcement, India accepted deal on Iran's Nuclear events and numerous other ones.

10. Now, we are supplying you some inquiries and responses related to the current affairs December 2013 which may verify beneficial in ground works of competitive exams.

1. From when the process of exchanging the list of nuclear units between India and Pakistan is in process?

    1 January 2009
    1 January 1982
    1 January 1992
    1 January 2011

Answer: 3) 1 January 1992.

2. Central Bureau of Statistics (CBS) Israel, disclosed that the Jewish Population of the country has passed the crucial mark for the first time. What is the crucial mark limit of the bureau?

    14 million
    18 million
    08 million
    06 million

Answer: 4) 06 million

3. Which Asian Country to order Chemical Castration of Child Rapist first time?

    India
    South Africa
    South Korea
    Afghanistan

Answer: 3) South Korea

4. Indian Government has decided to confer “Bharat Ratna” which is the highest civilian award. Which are the two persons who are going to get the owner of getting this award?

    Prof. CNR Rao & Yuvraj Singh
    Sachin Tendulkar & Prof. CNR Rao
    Dheeru Bhai Ambani & Sachin Tendulkar
    Prof. CNR Rao & MS Dhoni  

Answer: 2) Sachin Tendulkar & Prof. CNR Rao

5. Indian PM Manmohan Singh and UPA Chairperson Soniya Gandhi have inaugurated a bank in Mumbai on 19 Nov this year, what is the name of the Bank?

    Bharatiya Mahila Bank
    Bhartiya Bank for Woman
    Bank for All
    Bhartiya Woman Bank

Answer: 1) Bhartiya Mahila Bank


6. What is the weight of Mangalyaan?

Ans. 1,350-kg

7. Where Garampani sanctuary is located?

Ans. Diphu, Assam

8. The world’s largest credit rater “Standard & Poor’s Ratings” appoints Citigroup’s ____as its next president:

Ans. Neeraj Sahai

9. She, an Indian origin British MP, has been honored with the Asian Trader Editor’s Award for her extensive campaigning to support small shops and convenience stores:

Ans. Priti Patel

9. Who launches Kaam Mango Abhiyan under MGNREGA to proactively register demand in select six districts of the country?

Ans. Rural Development Ministry.

6. Candidates join us on Facebook for latest news and updates about Current Affairs December 2013 . Guys subscribe us for free email alerts and bookmark our page for future reference.


Useful links :
Current affairs november 2013 pdf
Narendra modi positive points and Successful Political Career

Related Posts

Current Affairs December Question and Answers 2013
4/ 5
Oleh

Thank you for comment