29 January 2014

Oracle Placement Papers 2014 With Solutions PDF Freshersworld

Oracle Placement Papers 2014 With Solutions PDF Freshersworld : Are you seriously in search of jobs to start your career? Grab this wonderful opportunity offered by Oracle. Guys you must work hard to get job in Oracle as they hire only deserved and skilled candidates for various posts.

Oracle Placement Papers 2014

2. On our portal, you can find Oracle Placement Papers 2013 - 2014 with Solved Answers.

3. Selection Process :


SectionQuestionsTimings (In minutes)
Arithmetic and Logical Reasoning4040
Basic Engineering Aptitude3535
Advanced Coding Section2040
Flow-Chart0510
English2020
Total120145

4. Oracle Syllabus
(1) Arithmetic and Logical Reasoning
Trains
Time and work
Problems on ages
P&C
Time and Distance
Ratio and Proportions
Boat and Streams

Profit and Loss etc.

(2) Basic Engineering Aptitude
Basic OS concepts
DBMS
SQL queries
Object-Oriented Concepts
Basic C/C++ Concepts

(3) Advanced Coding
Condition based questions will also be asked
To test your JAVA skills, this section is held

5. Flow-Chart Based - Here you will be given a flow chart with a condition. Candidates must complete this flowchart based on the given condition.

6. English round comprises of - Simple correct grammatical mistakes. Usage of words in sentences type questions. This is an elimination round, where candidates will be eliminated after this.

7. Marks - No negative marking is present, so answer all the questions.

8. Technical interview - Questions based on your CV will be asked in this round. Sometimes, puzzles may also be asked, it all depends upon the interviewer

9. Questions will be asked on the following topics
  •     Basic DBMS
  •     OS
  •     JAVA
10. Look at the following questions and prepare according to it

1. Look at this series: 21, 9, 21, 11, 21, 13, 21, ... What number should come next?

    15
    14
    21
    23

Ans: 1

2. Look at this series: 58, 52, 46, 40, 34, ... What number should come next?

    26
    28
    30
    32

Ans: 2

3. If the average marks of three batches of 55, 60 and 45 students respectively is 50, 55, 60, then the average marks of all the students is:

    53.33
    54.68
    55
    None of these

Ans: 2

4. A pupil's marks were wrongly entered as 83 instead of 63. Due to that the average marks for the class got increased by half (1/2). The number of pupils 
in the class is:

    10
    20
    40
    73

Ans: 3

5. How long is an IPv6 address?

    32 bits
    128 bytes
    64 bits
    128 bits

Ans: 4

6. What flavor of Network Address Translation can be used to have one IP address allow many users to connect to the global Internet?

    PAT
    NAT
    Static
    Dynamic

Ans: 1

7. With which network type will OSPF establish router adjacencies but not perform the DR/BDR election process?

    Point-to-point
    Backbone area 0
    Broadcast multi-access
    Non-broadcast multi-access

Ans: 1

8. Routers operate at layer _____. LAN switches operate at layer _____. Ethernet hubs operate at layer _____. Word processing operates at layer _____.

    3, 3, 1, 7
    3, 2, 1, none
    3, 2, 1, 7
    3, 3, 2, none

Ans: 2

9. Which of the following describe router functions?

Packet switching
Packet filtering
Path selection
All of the above

Ans: 4

10. Every time attribute A appears, it is matched with the same value of attribute B, but not the same value of attribute C. Therefore, it is true that:

    A → B.
    A → C.
    A → (B,C).
    (B,C) → A.

Ans: 1


Oracle Placement Papers 2014 - http://www.oracle.com/us/corporate/careers/index.html

11. Candidates join us on Facebook for latest news and updates about  Oracle Placement Papers. Guys subscribe us for free email alerts and bookmark our page for future reference.


Useful links :
Most important technical interview Questions and answers

Related Posts

Oracle Placement Papers 2014 With Solutions PDF Freshersworld
4/ 5
Oleh

Thank you for comment